Ismerje meg a legnagyobb magyar áramszolgáltatók kedvezményes Geo- és H-tarifáit

A legnagyobb magyar energiaszolgáltatók az energiatudatos fogyasztói magatartás és a megújuló energiára alapozott megoldások terjesztése melletti elkötelezettségük jegyében kedvezményes áramtarifát kínálnak lakossági és kisvállalati ügyfeleik számára.

A GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa: naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamosenergia betáplálást kap az üzemeléshez.

2010 tavaszától országszerte elérhető a legnagyobb áramszolgáltatóknál a H-tarifa, amelyet főként a hőszivattyúk, illetve egyéb megújuló forrásokból hőt nyerő épületek hőellátását segítő berendezések és automatikák táplálására lehet igénybevenni. Az tarifa kizárólag a fűtési idény alatt nyújt kedvezményes áramvételi lehetőséget, és a díja nem lehet magasabb, mint az adott szolgáltató vezérelt legalacsonyabb B-tarifája (közismert nevén: éjszakai áram), amelyet a normál lakossági tarifa (A1 jelű díjszabás) 70%-ban maximál.